Kransekageblomster med vanilje og citron
Moderne & klassiske KRANSEKAGER.
Ingredienser
Kransekagemasse
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 2000 g Sukker
- 450 g Past. æggehvider
- 50 g Vaniljesukker
- 1050 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Vaniljecreme
- 500 g Piskefløde
- 500 g ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 10 g Vaniljesukker
Broken gel citron (eller anden marmelade)
- 275 g Vand
- 160 g Sukker
- 135 g Citronsaft
- 5 g Textura Citras
- 5 g Textura Gellan
Sådan gør du
Kransekagemasse
ODENSE Kranse XX og sukker køres sammen og vaniljesukker tilsættes. Æggehvide tilsættes lidt ad gangen. Kransekagemassen rulles ned på 10 mm i tykkelsen og sættes i fryseren. Stikkes ud med rund udstikker nr. 8, Ø 6 cm.
Bages ved 220°C i ca. 10 min.
Efter afkøling overtrækkes bunden med mørk chokolade.
Vaniljecreme
Fløden koges op og hældes over chokoladen, som omrøres godt og stilles på køl til dagen efter. Piskes op til en sprøjtefast trøffelcreme.
Broken gel citron
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. Sættes derefter på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug.
Fremgangsmåde
Vaniljecremen sprøjtes på den bagte bund, som små toppe kanten rundt, ca. 15 g pr. stk. Vendes rundt, så cremen ligger nederst. Sættes på frost indtil trøffelcremen har sat sig helt, og har dannet et marguerit-mønster. Broken gel sprøjtes i midten ca. 3 g, eller anden marmelade.
Tip
Pynt dit frosttårn eller kagedisk op med farvestrålende kransekageblomster til sommersalget.