Kransekage tapasstyle
Den perfekte værtindegave eller til fx Mors dag eller andre anledninger!
Ingredienser
Citronkransekage
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 1500 g Sukker
- 800 g Past. æggehvider
- 250 g Citronpasta (kan også laves med friske citroner - saft og skal)
Frugt broken gelé
- 1650 g Puré (fx ananas eller hindbær)
- 650 g Sukker
- 100 g Citronsaft
- 20 g Textura Gellan
- 20 g Textura Citras
Pynt
- 700 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
Citron kransekage
ODENSE Kranse XX og sukker køres sammen. Citronpasta tilsættes. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Kransekagemassen sprøjtes ud med ODENSE Snabeltylle i pladens længde. Bages ved 220°C i ca. 13-15 min.
Frugt broken gelé
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. (lav en test på bordet om siruppen sætter sig til en perle). Sættes derefter på køl det det er helt stift. Blendes glat før brug.
Samling
Stængerne skæres ud i stykker på 3 cm og bunden dyppes i mørk chokolade. Broken gelé sprøjtes ned i "rillen" som som toppe eller dråber.
Tip
Sælg som værtindegave, til Mors dag, tapas stykker til kaffen eller til påskemiddagen!