Kransekage med solbær
Pak og sælg dine kransekagestænger i ODENSE Tinæske med silkepapir, som kan købes som serviceartikel ved Odense Marcipan.
Ingredienser
Solbær kransekagemasse
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 1000 g Sukker
- 750 g Solbærmarmelade
- 75 g Past. æggehvider
Solbærfyldning
- 900 g Solbærmarmelade
- 5 bl. Husblas
Pynt
- 600 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
Solbær kransekagemasse
ODENSE Kranse XX og sukker køres sammen til en ensartet konsistens. Tilsæt solbærmarmeladen, og kør sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen.
Kransekagemassen sprøjtes ud i stænger med en ODENSE Snabel tylle. Bages ved 220°C i ca. 12-14 min.
Solbærfyldning
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min inden den smeltes og blandes sammen med solbærmarmeladen. Sprøjt en stribe solbærfyldning i midten af de afkølede kransekagestænger. Sæt på frost indtil solbærfyldningen har sat sig, og skær stængerne ud i stykker af 8 cm.
Det mørke overtræk smeltes over vandbad eller i mikroovnen. Dyp bunden af kransekagestykket ned i det mørke overtræk, og sæt over på et stykke bagepapir.
Skravér toppen af kransekagestykket med mørk overtræk, så det giver et flot mønster.