Kransekage med kaffe og hasselnødder
Ingredienser
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 2000 g Sukker
- 1000 g Past. æggehvider
- 75 g Instant kaffe (pulver)
- 1200 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
- 1200 g ODENSE Mørke chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 600 g ODENSE Sprøjteklar Nougat - 1 kg
- 150 g ODENSE Hasselnødder med hinder - 1 kg
- 2 g ODENSE Guld Støv - 5 g
Sådan gør du
Kranse XX og sukker køres sammen. Æggehvide tilsættes , sammen med kaffepulver, lidt ad gangen.
OBS! Styrken i kaffe kan variere, hvorfor det er en god ide at smage til.
Sprøjtes ud med rund tyl 22, i pladens længde (massen kan også vejes af på stykker af 300 g, og rulles som stænger i pladens længde).
Stængerne rulles i hakkede hasselnødder.
Bages ved 210°C i ca. 13-15 min.
Stængerne skæres ud i stykker af 7 cm og dyppes i enderne i tempereret mørk chokolade.
Pynt med en roset af nougat og en hel hasselnød trillet i guldstøv