ODENSE Logo professionel

Fynboen

Inspireret af fynsk brunsviger med brun farin og brunet smør samt pift af citron.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 140 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 140 stk.:
  • Citroncreme

  • 200 g Citronsaft
  • 320 g Sukker
  • 320 g Past. æggeblommer
  • 180 g Smør
  • 2 g Husblas (1 bl.)
  • Kransekagemasse

  • 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
  • 1000 g Brun farin
  • 37 g Salt
  • 500 g Smør
  • 185 g Past. æggehvider
  • Pynt

  • ODENSE Overtræk Mørk - 5 kg

Sådan gør du

Citroncreme
Citron, sukker og æggeblommer blandes og varmes op til sukkeret er opløst. Det tages af varmes og den udblødte husblas røres i og til sidst tilsættes 180 g smør. Afkøles til cremen har sat sig.

Kransekagemasse
500 g smør varmes op indtil det bruner let og afkøles derefter. Kranse XX, farin og salt køres sammen, æggehvider køres i lidt ad gangen og til sidst tilsættes smørret. Massen køles af – gerne til dagen efter.       

Fynboen
Stænger sprøjtes ud med rund, glat tylle Ø 22 mm i stænger i pladens længde. Stængerne kan også rulles i hånden. Stængerne rulles i brun farin og en stang deles i 7 stykker. Vægt pr. stk. ca. 50 g.

Bages ved 220°C i ca. 13 min. og afkøles.

Enderne dyppes i mørk overtræk eller chokolade. Citroncremen sprøjtes i små toppe øverst.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.