Fynboen
Inspireret af fynsk brunsviger med brun farin og brunet smør samt pift af citron.
Ingredienser
Citroncreme
- 200 g Citronsaft
- 320 g Sukker
- 320 g Past. æggeblommer
- 180 g Smør
- 2 g Husblas (1 bl.)
Kransekagemasse
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 1000 g Brun farin
- 37 g Salt
- 500 g Smør
- 185 g Past. æggehvider
Pynt
- ODENSE Overtræk Mørk - 5 kg
Sådan gør du
Citroncreme
Citron, sukker og æggeblommer blandes og varmes op til sukkeret er opløst. Det tages af varmes og den udblødte husblas røres i og til sidst tilsættes 180 g smør. Afkøles til cremen har sat sig.
Kransekagemasse
500 g smør varmes op indtil det bruner let og afkøles derefter. Kranse XX, farin og salt køres sammen, æggehvider køres i lidt ad gangen og til sidst tilsættes smørret. Massen køles af – gerne til dagen efter.
Fynboen
Stænger sprøjtes ud med rund, glat tylle Ø 22 mm i stænger i pladens længde. Stængerne kan også rulles i hånden. Stængerne rulles i brun farin og en stang deles i 7 stykker. Vægt pr. stk. ca. 50 g.
Bages ved 220°C i ca. 13 min. og afkøles.
Enderne dyppes i mørk overtræk eller chokolade. Citroncremen sprøjtes i små toppe øverst.