ODENSE Logo professionel

Danmarks bedste - A drop of citrus

Inspireret af vinderen af andenpladsen i konkurrencen om Danmarks Bedste Kransekage 2023
Anne Sigvardsen, Andersen Bakery

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 180 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 180 stk.:
  • Kransekagemasse

  • 6000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
  • 1650 g Sukker
  • 665 g Flormelis
  • 480 g Past. æggehvider
  • 10 g Citronskal revet
  • Pynt

  • 665 g Lys chokolade
  • 110 g Vegetabilsk Olie
  • 220 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
  • Fyld

  • 300 g Yuzu puré optøet
  • 300 g Vand
  • 330 g Sukker
  • 14 g Textura Citras
  • 15 g Textura Gellan
  • 1800 g Abrikosmarmelade

Sådan gør du

Kransekagemasse
Kranse XX, sukker og flormelis røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen sammen med citronskal.

Rul massen ud på 17 mm mellem 2 stykker bagepapir og frys det.

Udstik den frosne masse med rund udstikker Ø5 cm og bag dem ved 210oC i 10-12 min.

Pynt
Smelt chokoladen og tilsæt olien.
Hak hasselnødderne fint og bland dem i chokoladen.
Dyp bunden af kransekagerne i chokoladen.

Fyld
Alle ingredienser, undtagen abrikos, koges op et par minutter.

Køl geléen af. Blend den afkølede gelé glat. Rør geléen sammen med abrikos og sprøjt ca. 15 g på hvert stykke kransekage.

Pynt evt. med lyse chokoladestrå og skovsyre

Tip

Præsenter dine kransekager i ODENSE Tinæske sort. Stil den på disken eller i en montre. 
Løft salget med enkle, lækre smagsprøver, der vækker appetitten hos dine kunder. Husk ”smagsprøveskiltet”. Sælg enkeltvis, som prisvenlig sampak eller som ja-tak-tilbud.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.