ODENSE Logo professionel

110 års jubilæumskransekage

Siden 1909 og frem til nu - i 110 år har Odense Marcipans konditorer udviklet tusindvis af opskrifter på kager, bagværk, konfekt, desserter - til glæde og fornøjelse for bagerne, konditorerne og fagskoler. Mange af disse opskrifter er blevet klassikere. Vi har derfor været igennem vores mange opskriftsarkiver og har fundet én af klassikerne frem - "Orangedrøm" er blevet moderniseret - og nu kalder vi den for "110 års jubilæumskransekage".

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 150 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 150 stk.:
  • Kransekagemasse med appelsin

  • 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
  • 2000 g Sukker
  • 700 g Past. æggehvider
  • 100 g Appelsinpasta
  • 700 g ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
  • Broken gelé blodappelsin

  • 550 g Blodappelsin puré
  • 215 g Sukker
  • 30 g Citronsaft
  • 7 g Textura Gellan
  • 7 g Textura Citras
  • Karamelliserede græskarkerner

  • 400 g Græskarkerner
  • 400 g Sukker
  • 100 g Vand
  • 2 g Salt

Sådan gør du

Kransekagemasse med appelsin
ODENSE Kranse XX og sukker køres sammen. Appelsinpasta tilsættes.
Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Kransekagemassen sprøjtes ud i stænger med rund tyl nr. 22 (Odenmaster) og fryses.

Broken gelé blodappelsin
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. (lav en test på bordet, om geléen sætter sig til en perle). Sættes derefter på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug.

Karamelliserede græskarkerner
Bland alle ingredienserne sammen i en stor gryde og kog op under omrøring. Bliv ved med at koge til sukkeret tørrer ud og rør så grundigt, til sukkeret igen smelter og bliver til brun karamel. Hæld kernerne ud på bagepapir og lad dem afkøle.

Blend de karamelliserede græskarkerner groft. Tril kransekagestængerne i græskarkernerne og bag dem på dobbeltplade ved 220°C i 12-14 min.

Skær de afkølede kransekagestænger i 6-7 cm lange stykker, dyp enderne i hvid overtræk og pynt med broken gelé blodappelsin.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.