Marcipanæg med mandel og nougat
Marcipanæg med mandler og nougat, som er lavet med ODENSE Æggerulle og dyppet med ODENSE Æggedypperen.
Ingredienser
- 1000 g Original ODENSE Marcipan 900 g eller
- 1000 g ODENSE Økologisk Marcipan - 1 kg
- 250 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
Pynt
- 500 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
- 2 g ODENSE Guld Støv - 5 g
Sådan gør du
Hak de brændte mandler. Gem lidt til pynt og bland rester med nougat.
Tril 55 kugler af nougatmassen og sæt dem i fryseren til de er frosne.
Del marcipanen i 55 skiver af ca. 18 g og læg en nougatkugle på hver. Form marcipanen om nougaten og rul kugler til æg i ODENSE Æggerulle.
Marcipanæggene stilles på en plade, gerne i et døgn, så overfladen tørrer op.
De dyppes i smeltet mørk overtræk og pyntes med lidt finthakkede brændte mandler, som er blandet med ODENSE Guldstøv.
Tip
Marcipanæg formes nemt, hurtigt og ensartet med æggerullen fra Odense Marcipan.