Sukkerristede græskarkerner med nougat
Grundopskriften er velegnet som et sprødt lag på bagt bund.
Grundopskriften indgår bl.a. i Halloween tærten 2025.
Ingredienser
- 500 g Græskarkerner
- 250 g Sukker
- 250 g Vand
- 500 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
Sådan gør du
Sukker og vand koges til sukkeret er opløst.
Græskarkernerne vendes i sukkerlagen og den overskydende lage sigtes fra.
Græskarkernerne spredes i et tyndt lag ud på bagepapir eller silikonemåtte og karamelliseres i ovnen ca. 18 min. ved 180 grader.
Nougat vejes af og græskarkernerne tages direkte fra ovnen og ned i nougaten, så nougaten smelter. Sørg for at røre godt i blandingen, så kernerne ikke hænger for meget sammen.
Påsmøres bundene mens nougaten er flydende - ellers varmes massen blot op igen, fx i mikroovn.