Kongerigets kage
Ingredienser
Romkugle bunde
Knasende bund
- 800 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg eller
- ODENSE Nuss Nougat - 1 kg
- 400 g Feuilletine Flakes
Vanilje mousse
- 20 g Husblas (10 bl.)
- 1000 g Hvid chokolade
- 660 g Piskefløde
- 20 g Vaniljesukker
- 3000 g Piskefløde
Hindbær mousse
- 20 g Husblas (10 bl.)
- 1000 g Hvid chokolade
- 660 g Hindbærpuré
- 70 g Citronsaft
- 3000 g Piskefløde
Rød glaze
- 70 g Husblas
- 900 g Sukker
- 900 g Glukosesirup
- 600 g Vand
- 600 g Kondenseret mælk
- 900 g Hvid chokolade
- 20 g Power Flower Chokoladefarve Rød
Pynt
- Hvid chokolade
- Velvet Spray rød og hvid
- 300 g ODENSE Overtræksmarcipan - Rød 2,5 kg
- 300 g ODENSE Overtræksmarcipan - Ekstra Hvid 2,5 kg
Sådan gør du
Romkugle bund
Tryk 350 g masse ud i kageringe Ø16, med plastfolie i kanten
Knasende bund
Smelt nougat og vend feuillitine i. Smør 60 g knas på hver bund og sæt på køl.
Mousse
Klargør vaniljemousse og hindbærmousse samtidig, så de har nogenlunde samme konsistens, når de fordeles på bundene.
Vaniljemousse
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen.
Pisk fløde (3000 g) til skum
Varm fløde (660 g) op med vaniljesukker og smelt husblassen heri. Pisk blandingen i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i.
Hindbærmousse
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen.
Pisk fløde (3000 g) til skum
Varm hindbær pure op med citronsaft og smelt husblassen heri. Pisk blandingen i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i.
Samling af kagen
Fordel ca. 200 g af hver mousse, på hver bund, altså 400 g mousse i alt, og marmorer dem sammen uden at blande dem helt.
Sæt kagerne på frost.
Glaze
Læg husblas i blød i koldt vand.
Sukker, glukose og vand koges op.
Chokolade, powerflower og kondenseret mælk vejes af i et stort litermål. Tilsæt den udblødte husblas og den varme sukkerlagen. Blend glazen grundigt, med en stavblender, uden at løfte blenderhoved over overfladen på glazen, så du undgår luftbobler. Læg film henover til glazen og lad den køle af til 32 grader. Glazen kan opbevares på køl og opvarmes til ca 32 grader inden brug. Rester kan gemmes og opvarmes igen.
Pynt
Rul de 2 marcipaner ud sammen, til 2,5 mm, så du får en lang tofarvet strimmel. Skær et kantbånd, til hver kage, der er ca 4 cm højt og sæt om den glazede kage.
Pynt toppen med macarons og marcipanflag.