Gåsebryst
En frisk udgave af den klassiske kage Gåsebryst.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 1 stk.:
Mørdej
- 250 g Hvedemel
- 135 g Rørsukker
- 35 g Mandelmel
- 200 g koldt Smør
- 50 g Æg
- 5 g Vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje
- 100 g Appelsinmarmelade
Fyld
- 20 g Appelsinmarmelade
- 500 g Piskefløde
- 400 g ODENSE Overtræksmarcipan - Gul 2,5 kg
Sådan gør du
- Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet mørdej. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet min. en time - gerne natten over.
- Ælt forsigtigt den kolde mørdej sammen og rul den ud til en plade på ca. 15x30 cm og ca. 2,5 mm i tykkelsen. Skær pladen til to stænger af ca. 7,5x30 cm.
- Bag stængerne ved 200° C i ca. 12 min. til de er gyldne. Læg de to mørdejsstænger sammen med appelsinmarmelade.
- Pisk fløden til skum. Tag ca. 100 g fra og vend appelsinmarmeladen i. Sprøjt cremen i en stribe på midten af stangen.
- Sprøjt resten af flødeskummet på mørdejsstangen med appelsincremen. Glat evt. skummet af med en paletkniv. Sæt stangen i køleskabet.
- Rul overtræksmarcipan ned til 3mm i tykkelsen og læg forsigtigt over kagen. Tryk marcipanen forsigtigt ned om kagen og skær overskydende marcipan af. Skær stangen i passende portionsstykker.
Tip
Alle typer af marmelade kan bruges. Den gule overtræksmarcipanen kan erstattes af andre farver, så den matcher farven på marmeladen.