ODENSE Logo professionel

Gåsebryst

En frisk udgave af den klassiske kage Gåsebryst. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.:
 stk.
Opskrift er beregnet til 1 stk.:
  • Mørdej

  • 250 g Hvedemel
  • 135 g Rørsukker
  • 35 g Mandelmel
  • 200 g koldt Smør
  • 50 g Æg
  • 5 g Vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje
  • 100 g Appelsinmarmelade
  • Fyld

  • 20 g Appelsinmarmelade
  • 500 g Piskefløde
  • 400 g ODENSE Overtræksmarcipan - Gul 2,5 kg

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet mørdej. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet min. en time - gerne natten over.
  2. Ælt forsigtigt den kolde mørdej sammen og rul den ud til en plade på ca. 15x30 cm og ca. 2,5 mm i tykkelsen. Skær pladen til to stænger af ca. 7,5x30 cm.
  3. Bag stængerne ved 200° C i ca. 12 min. til de er gyldne. Læg de to mørdejsstænger sammen med appelsinmarmelade.
  4. Pisk fløden til skum. Tag ca. 100 g fra og vend appelsinmarmeladen i. Sprøjt cremen i en stribe på midten af stangen.
  5. Sprøjt resten af flødeskummet på mørdejsstangen med appelsincremen. Glat evt. skummet af med en paletkniv. Sæt stangen i køleskabet.
  6. Rul overtræksmarcipan ned til 3mm i tykkelsen og læg forsigtigt over kagen. Tryk marcipanen forsigtigt ned om kagen og skær overskydende marcipan af. Skær stangen i passende portionsstykker. 

Tip

Alle typer af marmelade kan bruges. Den gule overtræksmarcipanen kan erstattes af andre farver, så den matcher farven på marmeladen. 

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.