ODENSE Logo professionel

Blåbærmedaljer

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 12 stk.:
  • Medaljebunde 24 stk.

  • 500 g Hvedemel
  • 375 g Smør
  • 175 g Flormelis
  • 25 g Æg
  • Glasur

  • 150 g Flormelis
  • Vand
  • Pastafarve
  • Fyld

  • 100 g IGOS Fruit Filling Blåbær 60%, 5 kg eller anden blåbærmarmelade
  • 800 g Piskefløde

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienser sammen og lad dejen hvile på køl - gerne natten over.
  2. Rul dejen ud til ca. 3 mm i tykkelsen og stik 24 små bunde ud med en udstikker. Bag bundene på en bageplade med bagepapir ved 190° C i 12-14 min. til de er gyldne i kanterne.
  3. Glasur: Rør glasur af sigtet flormelis og kogende vand, og farv den lavendel lilla med pastafarve eller anden vandopløselig farve. Glasér forsigtigt halvdelen af medaljebundene med glasuren og lad dem tørre let.
  4. Pisk fløde til en fast flødeskum.
  5. Sprøjt bundende uden glasur op med flødeskum i en cirkel med hul i midten. Hullet fyldes med blåbærmarmelade og de glaserede bunde sættes på. Pynt yderligere med en flødeskumsroset, blåbær og spiselige blomster.

Tip

Brug forskellige IGOS Fruitfillings eller marmelader, og skift farven på glasuren, så den matcher farven på frugten der bruges.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.