ODENSE Logo professionel

Miniflødeboller med whisky og kaffe

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 100 stk.:

Sådan gør du

Kransekagebund
Kranse XX og sukker røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Små bunde á 10 g sprøjtes med konfekt stjernetyl på bageplade med silikonepapir. Bages ca. 8 min ved 200°C og afkøles. Kan opbevares på frost indtil anvendelse.

Kaffe og whisky-skum
Sukker, sirup, kornene fra vaniljestangen og vand koges op i en gryde ved jævn varme til 122°C (anvend sukkertermometer). Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed i rørekedlen.

Den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, samtidig med der piskes. Herefter piskes skummet indtil det er koldt, ca. 15 min. Kaffepulveret røres ud i whisky og vendes i skummet til sidst.

Pas på ikke at tilsætte for meget whisky og væske, så flyder skummet.

Samling
Skummet sprøjtes på kransekagebundene, beregn ca. 9 g pr. stk. Dyp flødebollerne i tempereret mørk chokolade og dekorer evt. med kaffepulver.

Tip

Bundene kan også laves med ODENSE Færdig Kransekagemasse.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.