Marcipankys
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 200 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 200 stk.:
- 2200 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
Skum
- 900 g Sukker
- 100 g Glukosesirup
- 300 g Vand
- 500 g Past. æggehvider
- Chokolade
- 1000 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
Sådan gør du
Skum
- Sukker, glukose og vand blandes og varmes op til 120º C, lidt vaniljesukker kan evt. tilsættes lagen.
- Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed og den varme sukkerlage tilsættes hviderne i en tynd stråle, der skal løbe ned langs indersiden af kedlen.
- Pisk skummet færdig ved lav hastighed i ca. 30 min. Den skal være helt kold, før den er klar.
Kys
- Marcipanen rulles ned på 5 mm og stikkes ud med rund udstikker nr. 6 (Ø 5 cm). Lad bundene tørre 1 døgn inden de bruges.
- Skummet sprøjtes ud med rund, glat tylle på marcipanbundene, ca. 15 g pr. stk.
- Dyppes i mørk chokolade.