Karamel-flødeboller
Ingredienser
Bunde
- 250 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 100 g Sukker
- 40 g Past. æggehvider
Skum
- 250 g Sukker
- 100 g Glukosesirup
- 0,5 stk. Vaniljestang
- 75 g Vand
- 150 g Past. æggehvider
Fyld
- 150 g Karamel
Pynt
- 400 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- ODENSE Guld Støv - 5 g
- ODENSE Bronze Støv - 5 g
Sådan gør du
Bund
Bland Kranse XX og sukker. Tilsæt æggehvider lidt efter lidt under omrøring. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt bundene ud i ca. Ø 3 cm. Bag bundene ved 210ºC i ca. 8-10 min.
Man kan med fordel bruge ODENSE Miniplader til at bage flødebollebundene på - se videoen herunder.
Skum
Sukker, glukosesirup, korn fra vaniljestang og vand kommes i en gryde og koges op ved jævn varme til 118ºC. Æggehviderne piskes let på røremaskine, og sukkerlagen tilsættes langsomt, mens der piskes. Pisk indtil massen er helt kold. Det tager ca. 15 minutter.
Samling
Skummet fyldes i en sprøjtepose, og sprøjtes ud på de afkølede bunde. Sprøjt karamellen ned i midten af skummet.
Temperér mælkechokoladen. Dyp flødebollerne i chokoladen. Pynt fx med Guld-, eller Bronze Støv.