ODENSE Logo professionel

Flødeboller med skovbær knas

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 75 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 75 stk.:

Sådan gør du

Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehvider lidt ad gangen.

Sprøjt ODENSE Miniplader let med fedtspray (kun et tyndt lag, da kagerne ellers falder af, når de dyppes i chokolade), og sprøjt så kransekagemassen i runde kager på pladerne.

Beregn ca. 20 g kransekagemasse pr. kage og sæt kagerne, med god mellemrum på hver plade.

Sæt Minipladerne på bageplader og bag kransekagebundene ved 220°C i 10-12 min.

Flødebolleskum
Kog sukker, vaniljesukker, glukose og vand op til 117°C.

Pisk æggehviderne let og tilsæt den varme sukkerlage ganske langsomt. Pisk ved højeste hastighed på røremaskine til skummet er helt afkølet. Det kan godt tage 15 min., før skummet er pisket grundigt nok. Pisk Skovbær Knas i til sidst.

Sprøjt flødebolleskummet på de afkølede kransekagebunde og lad dem gerne hvile en times tid, ved stuetemperatur, før de dyppes.

Chokolade
Smelt chokolade, og temperer.

For at dyppe flødebollerne direkte på pladerne, kræver det en stor skål, så hele pladen kan være nede i skålen, og skålen er fyldt op med chokolade.

Vend hele minipladen med flødebollerne ned i chokoladen, så bundene lige præcist bliver dækket af chokolade. Løft forsigtigt pladen op og lad den overskydende chokolade dryppe af. Vend først pladen, når chokoladen er dryppet færdig. Pynt med Skovbær Knas inden chokoladen sætter sig.

Sæt flødebollerne køligt til chokoladen har sat sig, og skrab så forsigtigt kagerne af pladerne med en metalskraber.

Opbevares ved stuetemperatur, holdbarhed ca. 4-5 dage.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.