Flødeboller med marcipanbund
Ingredienser
- 400 g Original ODENSE Marcipan 900 g eller
- ODENSE Marcipan uden tilsat sukker - 1 kg
- 300 g Sukker
- 1 dl Vand
- 150 g Past. æggehvider
- 200 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
- 250 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
Marcipanbunde
En pakke marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og på hver skive placeres en nougat terning.
Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose hvor et hjørne klippes af eller med en sprøjtepose.
Flødebollerne pensles med eller dyppes i smeltet mørk overtræk.
Tip
Holdbarhed er 3 dage ved 10-12°C.
Flødebollerne er nemmere at håndtere, hvis du bager marcipanbundene ved 180°C i 5-8 minutter. (Læg først nougat på når bundene er afkølede)