Flødeboller med hindbærskum
Disse hindbærflødeboller er den perfekte lille snack. Hindbærskummen giver en dejlig frisk smag og et smukt udtryk. Ofte falder flødebollerne sammen, når man hælder chokolade over, men det har vi også et lille fif til at undgå. Du kan læse opskriften herunder.
Ingredienser
- 500 g Original ODENSE Marcipan 900 g eller
- ODENSE Marcipan uden tilsat sukker - 1 kg
- 300 g Sukker
- 1 dl Vand
- 150 g Past. æggehvider
- 200 g Hindbær (frosne)
- 250 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
- ODENSE Frysetørret hindbær 15 g
Sådan gør du
Marcipanen formes til en rulle, og skæres i 30 skiver. Læg skiverne på bagepapir og bag dem ved 180°C i 5-8 minutter.
Kog de frosne hindbær op så lidt af væsken forsvinder, og lad den stå og køle af.
Kog sukker og vand op i 2 minutter. Pisk æggehvider let og tilsæt derefter sukkermassen langsomt. Pisk stift med en håndmikser ved middel hastighed i 15 minutter. (Det vigtigt massen bliver meget stift pisket).
Vend hindbærmassen i den stiftpiskede guf. Kom den færdige guf i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bundene i små toppe.
Bag flødebollerne i 5 minutter ved 180°C , så de får en fast overflade. Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet mørk overtræk. Drys med frysetørrede hindbær.