ODENSE Logo professionel

Sprøde nougatkugler

Disse lækre sprøde nougatkugler er en lidt anderledes julekonfekt end den klassiske. Nougatkuglerne skal nemlig paneres i æggehvider og panko, som er en special japansk mel til panering. I denne opskrift er panko-raspen med til at give julekonfekten en sprød skal, når den friteres i olien. 
Kuglerne kan også bruges som dessert med en god kugle is til.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 25 stk.:

Sådan gør du

Nougat skæres ud i 10 g stykker, rulles til kugler og sættes på frost. Marcipanen skæres ud i 20 g stykker og rulles til kugler. En fordybning midt i hver kugles laves med tommelfingeren.

Når nougaten er frossen lægges den i fordybningen i marcipanen og marcipanen lukkes samt trilles, til man ikke kan se nougaten.

Kuglerne paneres i æggehvider og panko, de skal paneres 2 gange for at skabe et tæt lag. Kuglerne opbevares på frost indtil brug.

Olien varmes op til ca. 140° C. Nougatkuglerne friteres fra frost i 3-4 min. til de har en lysebrun farve. Læg de friterede kugler på papir til at suge overflødig fedtstof og server dem varme.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.