Sprøde nougatkugler
Ingredienser
- 250 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
- 500 g ODENSE Mandel XX - 500 g
- 50 g Past. æggehvider
- 125 g Panko Rasp
Sådan gør du
Nougat skæres ud i 10 g stykker, rulles til kugler og sættes på frost. Marcipanen skæres ud i 20 g stykker og rulles til kugler. En fordybning midt i hver kugles laves med tommelfingeren.
Når nougaten er frossen lægges den i fordybningen i marcipanen og marcipanen lukkes samt trilles, til man ikke kan se nougaten.
Kuglerne paneres i æggehvider og panko, de skal paneres 2 gange for at skabe et tæt lag. Kuglerne opbevares på frost indtil brug.
Olien varmes op til ca. 140° C. Nougatkuglerne friteres fra frost i 3-4 min. til de har en lysebrun farve. Læg de friterede kugler på papir til at suge overflødig fedtstof og server dem varme.