Ricotta pandekager med citron
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 25 stk.:
- 150 g Æg
- 40 g Sukker
- 150 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 1 stk. Citronskal fra ubehandlet citron
- 30 g Citronsaft
- 500 g Ricotta
- 200 g Hvedemel eller glutenfri mel
- 10 g Bagepulver
- 1,25 g Salt
- Smør eller margaringe til stegning
Topping
- 250 g Friske bær fx hindbær, jordbær eller blåbær
- ODENSE Chokolade Sauce RA/MB 1 kg
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og revet Kranse XX sammen til en luftig cremet æggesnaps. Tilsæt citronskal, citronsaft, ricotta, mel, bagepulver og salt og pisk til dejen er klumpfri.
- Kom lidt smør på panden og sæt dejen med en ske, som små pandekager. Steg dem ved lav varme ca. 3 min. på hver side, til de er gyldne.
- Servér pandekagerne lune med Chokoladesauce, sirup eller honning og friske bær.
Tip
Nyd pandekagerne til morgenmaden, brunch’en eller som en lille lækker dessert.