Nougatmousse med havtorn, lakridsgele & marcipan ”fritter”
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 10 stk.:
- 4 g Husblas
- 100 g Sødmælk
- 400 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
- 100 g Havtornsaft , gerne koncentreret
- 50 g Piskefløde
- 17 g Lakridsgranulat
- 200 g Vand
- 6 g Husblas
- 300 g ODENSE Mandel XX - 500 g
- 30 g Æggehvider
- 100 g ODENSE Mandelblanding - 5 kg
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme mælk. Skær nougaten i små stykker og rør den i den varme mælk. Rør til nougatmassen er jævn og rør så havtorn i.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den i den let cremede nougat. Smag til og fordel cremen i 10 glas. Kom evt. moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i glassene. Køl glassene i køleskabet mindst 1 time.
- Rør lakridsgranulat og vand sammen og smag til. Læg husblassen i blød mindst 5 min., pres vandet fra og smelt husblassen over vandbad. Rør den smeltede husblas i lakridsvandet og hæld det over nougatmoussen i et tyndt lag. Sæt glassene tilbage på køl.
- Skær marcipanen i lange stave og vend dem først i æggehvide og dernæst i Mandelblanding. Steg marcipanfritterne et kort øjeblik i ny, neutral olie til de er gyldne. Servér gerne fritter lune til den kolde mousse.
Tip
Nougatmoussen kan fyldes i ODENSE Flødebolleskal og lukkes med lakridsgele.