Moussekage på luxxbund
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 25 stk.:
Luxxbund
- 500 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 160 g Sukker
- 200 g Æg
- 160 g ODENSE Mandelblanding - 5 kg
Brombærpuré
- 500 g Brombær fra frost
- 100 g Sukker
Mousse
- 1000 g Piskefløde
- 200 g Past. æggeblommer
- 150 g Sukker
- 20 g Husblas (10 bl.)
- 400 g Brombær puré
- 20 g Vaniljesukker
Fyld
- 50 g ODENSE Chokolade Sauce RA/MB 1 kg
- 10 g Lakridsgranulat
Sådan gør du
-
Luxxbund: Kranse XX og sukker røres sammen. Æg tilsættes lidt ad gangen. Mandelblanding tilsættes og der røres ved mellem hastighed 5-6 min. Bunden bages i gastro bakke, foret med bagepapir ved 180° C i 12-15 min.
-
Brombærpuré: Bærrene tøs op. Koges op med sukker, blendes og afkøles.
-
Mousse: Husblas udblødes i koldt vand og smeltes. Æggeblommer piskes op med sukker. Fløde piskes til skum. Brombærpure piskes i æggesnapsen og den smeltede husblas piskes i. Flødeskummet vendes i.
-
Moussen fyldes i silikone forme og chokolade saucen rørt op med lakridsgranulat lægges midt på moussen.
-
Bunden udstikkes efter formen og ligges på moussen og de stilles på frost.
-
Til servering vendes moussekagerne ud og pensles med klar gele.
Tip
Moussekagerne kan serveres med ODENSE Chokolade sauce, chokoladepynt og friske bær.