Dessertglas m. æble, nougat og marcipancrumble
Ingredienser
Æblekompot
- 2500 g Frosne Æbler (gerne som både)
- 1000 g Sukker
Marcipancrumble
- 500 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 300 g Lyst Rørsukker
- 300 g Hvedemel
- 150 g Smør
Nougatcreme
- 500 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 200 g ODENSE Nuss Nougat - 1 kg
- 500 g Piskefløde
- 500 g Piskefløde (pisket til flødeskum)
Sådan gør du
Æblekompot
Æbler og sukker koges op, koges møre indtil ønsket konsistens, ca. 15 min. Derefter sigtes væsken fra (kan evt. bruges til Broken gel) og æblebådende sættes på køl til senere brug.
Nougatcreme
Fløden koges op og hældes over den hakkede chokolade og nougat. Rør rundt til det hele er smeltet. Når massen er stuetemperatur vendes flødeskummet i. Herefter kan nougatcremen bruges med det samme (blød konsistens) eller sættes på køl til dagen efter (fastere konsistens).
Marcipancrumble
Det kolde smør skæres i små stykker. Bland ingredienserne til en crumble og fordel på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200°C i 12-15 min.
Dessertglas
Crumble fyldes i et glas, derefter æblekompot, og til sidst nougatcremen. Kan gentages så det ønskede antal lag opnås. Pynt evt. med skovsyre.