ODENSE Logo professionel

Citrusdessert

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 36 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 36 stk.:

Sådan gør du

Kefirmousse
Udblød husblas i koldt vand. Kog de 260 g fløde op, og hæld over den hvide chokolade. Tilsæt den udblødte husblas, og rør til ensartet masse. Rør citruskompotten i. Lad afkøle til stuetemperatur.

Pisk kefir i citrusmassen lidt af gangen, og vend til sidst 650 g flødeskum i. Mousse, ca. 75 g, støbes i små ringe eller gummiforme, Ø7 cm, og fryses.

Samling
Mørdej rulles til 4 mm og stikkes ud i Ø7 cm, ca. 15 g. Bages ved 190°C i ca. 16 min.

Den frosne mousse placeres på mørdejskiksen og smøres let op med flødeskum.

De 2 farvede overtræksmarcipaner rulles sammen til en marmorering, og rulles til 2,5 mm. Efterfølgende skæres de i bånd, der passer til kagen. Marcipanen lægges om kagen, og kagen opbevares på frost.

Kagen tages frem fra frost efter behov og pyntes med stykker af pistaciemarengs, mens den tør op.

Pistaciemarengs
Pisk æggehvider og sukker op. Tilsæt flormelis og pisk til en stiv marengs. Smør marengs ud på bagepapir, så det passe med tærtens størrelse, og del den i 2 halvmåner. Drys med finthakket pistacienødder. Bag ved 100 grader i 60 min., eller lad dem stå i en slukket ovn med eftervarme natten over.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.