Bagt æblecrumble
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 pers.:
pers.
Opskrift er beregnet til 10 pers.:
- 500 g Æbler
- 75 g Sukker
- 10 g Kanel
- 75 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
- 125 g Sukker
- 75 g Havregryn
- 100 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 50 g ODENSE Hasselnøddeflager - 1 kg
- 100 g Smør
Tilbehør
- Vaniljeis , yoghurt, creme fraiche eller flødeskum
Sådan gør du
- Halvér æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver.
- Bland med sukker, kanel og nødder og kom det i et ovnfast fad eller portionsskåle. Bland sukker, havregryn, revet Kranse XX og nøddeflager og smuldr smørret i.
- Drys blandingen hen over æblerne og bag æblecrumblen ved 200° C i ca. 20 min. til den er gylden og sprød. Serveres lun med feks. vaniljeis.