Sprøde marcipansmåkager
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 4 stk.:
- 1 stk. Vaniljestang
- 200 g blødt Smør
- 90 g Flormelis
- 80 g Original ODENSE Marcipan 200 g
- 250 g Hvedemel
- 50 g Æg
- 100 g Sukker
- 0,5 tsk. ODENSE Bronze Støv - 5 g
Sådan gør du
-
Skrab nænsomt vaniljekornene ud af vaniljestangen. Pisk smør cremet med flormelis, revet marcipan og vaniljekorn.
-
Tilsæt mel og ælt hurtigt en sammenhængende dej med hænderne. Lad dejen hvile koldt i 1 time.
-
Form derefter dejen til 4 ruller á ca. 2 cm tykkelse. Pak dem ind i husholdsningsfilm og læg dem i køleskabet natten over.
-
Pensl hver rulle i sammenpisket æg først, og rul dem dernæst i sukker blandet med støv. Skær rullerne i 4-5 mm tykke skiver og læg dem på en bageplade. Ikke for tæt; småkagerne vokser under bagning. Bag ved 175° C i 12-15 min. De skal kun blive let gyldne.
-
Lad de bagte småkager afkøle på en bagerist og opbevar i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.