Nøddesmåkager med nougat
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 30 stk.:
- 150 g ODENSE Hasselnødder med hinder - 1 kg
- 200 g Hvedemel
- 175 g Sukker
- 125 g Smør
- 2,5 g Bagepulver
- 50 g Æg
- 20 g Æggeblommer
- 150 g ODENSE Nuga'mole (nøddecreme) - 1 kg
Sådan gør du
- Bred hasselnødderne ud på en bageplade og rist dem i ovnen ca. 10 min. til skallen begynder at briste.
- Gnid skallerne af i et viskestykke og kom nødderne i en foodprocessor eller minihakker. Blend nødderne og bland med mel, sukker og bagepulver.
- Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg og æggeblomme. Ælt den godt igennem. Tril dejen til små kugler på størrelse med en lille valnød.
- Læg dem på en bageplade og bag dem ca. 20 min. ved 160˚C. Afkøl på risten. Når de er helt kolde, lægges kagerne parvis. Kom nougat på den ene og læg dem sammen som små sandwich. Opbevar kagerne køligt i en kagedåse.
Tip
Opbevares i kagedåse. Holdbarhed ca. 2 uger.