Hemmeligheden bag

Odense Marcipan er verdens førende producent af marcipan og marcipanrelaterede produkter. Vi er repræsenteret på alle markeder, hvor marcipan anvendes, og ODENSE er det største mærke i de skandinaviske lande. ODENSE produkterne er repræsenteret på bageri, foodservice og dagligvaremarkedet, og produkterne bliver i stort omfang anvendt i nydelsesmiddelindustrien af mange førende kage -og konfektureproducenter.

Lige siden etableringen i 1909 har Odense Marcipan haft fokus på "marcipan af bedste kvalitet". Løbende er produktpaletten blevet udvidet, og i dag står Odense Marcipan for kvalitet og inspiration til fristende øjeblikke.

VI GØR DET LET AT GØRE DET LÆKKERT

Vores hemmelighed

  • Som én af de eneste producenter i verden forarbejder og valser vi masserne på originale granitvalser til en fin, middel eller grov struktur
  • Afbitring af abrikoskernerne foregår efter en helt unik metode, som passer til det enkelte produkt
  • Vi går aldrig på kompromis med det gode håndværk
  • Vi indkøber altid de fineste råvarer
Ren Rå Rulle
OM Nytårs Kransekagetop

Den fineste smag


Smagen og marcipankvaliteten afhænger af råvarernes kvalitet, forholdet mellem mandler, bittermandler, abrikoskerner og sukker samt af marcipanens struktur. Derfor spiller den faglige viden hos vores ansatte også en afgørende rolle for kvaliteten. Vi smager og vurderer bl.a. om produkterne har den rigtige smag af bitterhed eller sødme, og om de har den rette konsistens.

Derfor er Odense Marcipan en af verdens førende producenter af marcipan.

De fineste råvarer

  • Vi er kendt for vores høje kvalitet, samt evne til at indkøbe de allerbedste og mest friske mandler
  • Derfor køber vi mandler både i Californien, Australien, Spanien og Marokko
  • Vores råvarer består altid af 1. klasses søde mandler, bittermandler og abrikoskerner
  • Vi gør os ligeledes umage med at købe forskellige mandelsorter, som giver forskellige smagsoplevelser i slutprodukterne
  • Smag, konsistens og bagestabilitet opnås, i bagemasser, ved en unik sammensætning af mandler og abrikoskerner.
Mandeltræ

Fakta om mandler

Som én af verdens største marcipanproducenter sætter vi en ære i at levere produkter af høj kvalitet. Vores kvalitetsstyring er BRC certificeret, og det er din garanti for en ensartet kvalitet, hver gang du køber ét af vores produkter.

Størstedelen af de mandler, vi bruger til vores Odense marcipan, kommer fra Californien eller Australien. Californien er verdens største producent af mandler og producerer størstedelen af alle de mandler, vi konsumerer i hele verden.
Valencia mandlen får vi fra Spanien, hvor den dyrkes.

Valencia Mandel U Hinde

Valencia mandler

De spanske Valencia mandler er kendetegnet for deres enestående kvalitet, store størrelse og lidt kraftigere mandelsmag med en fin naturlig bitterhed. En høst af Valencia mandler består typisk af 2-5% bitre mandler, hvilket er med til at understøtte god smag til konfekturen. Mandlerne har en lang flad form, en ru overflade, brun hinde og lidt støvet og grålig farve.

Californiske mandler

De Californiske mandler er karakteriseret ved en rund og sprød smag. Modsat Valencia mandlerne, høstes de Californiske mandler som søde mandler, der er af højeste kvalitet og har en kontrolleret dyrkning.
Mandlen har en karakteristisk dråbeform, en glat og jævn overflade og en flot glød.

Californisk Mandel
Odense Logo M.Certifikater Til Web

Certificeringer i ODENSE GROUP


Ubestridt kvalitet og fødevaresikkerhed er helt grundlæggende forudsætninger for os. Vi sætter en ære i at levere produkter af høj, ensartet kvalitet, og vi kan garantere fødevaresikkerheden med vores certificeringer som følger;

  • BRC Certificeret Grade A (British Retail Consortium)
  • OFSS Certificeret (Orkla Food Safety Standard)
  • RSPO Certificeret (en global standard for bæredygtig palmeolie)
  • Rainforest Alliance-certificeret (program for bæredygtigt landbrug)
  • Økologikontrolleret fødevarevirksomhed
  • Kosher Certificeret (overensstemmelse med jødiske kostregler)

Vi stiller de samme strenge krav til kvaliteten på alle vores produktionssteder, og arbejder hver eneste dag på høj fødevaresikkerhed gennem hele værdikæden, fra dyrkningen af råvarer og frem til vores produkter lander hjemme hos vores kunder.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.